Welkom op onze website.

Melkveebedrijf Bakker is een melkveehouderij bedrijf vlak onder Hoogeveen in het plaatsje Hollandscheveld.Onze 200 koeien lopen in een nieuw en modern uitgeruste stal waarbij veel aandacht is besteed aan dierwelzijn, efficiëntie en arbeidsgemak.
Wilt u meer weten over de huisvesting van onze koeien, hoe onze koeien met een melkrobot worden gemolken, of hoe onze koeien op een milieu en diervriendelijke wijze kwaliteitsmelk produceren. U kunt het allemaal vinden op onze site. Wij hopen hiermee een goede indruk te geven van de moderne veehouderij.

Veel plezier op onze site,
Familie Bakker

 

Melken

3 keer per dag worden alle koeien automatisch met een robot gemolken. Hier komt geen hand meer aan te pas. De koe bepaalt zelf waar en wanneer zij wordt gemolken.HOE WORDT DE KOE GEMOLKEN?
  1. De koe loopt in de robot en wordt herkend via haar halsband
  2. De bekers worden aangesloten en de spenen gereinigd
  3. De koe wordt gemolken (ongeveer 5-8 minuten)
  4. Na het melken wordt het melkstel ontsmet.
  5. De koe loopt door en de volgende koe wordt gemolken

Vier melkrobots melken alle koeien gemiddeld 3x per dag
Vier melkrobots melken alle koeien gemiddeld 3x per dag
De koeien komen zelf naar de melkrobot om gemolken te worden
De koeien komen zelf naar de melkrobot om gemolken te worden
De melkbeker worden automatisch aangesloten en schoongenmaakt
De melkbeker worden automatisch aangesloten en schoongenmaakt

 

Voeren

Koeien eten heel veel. Het grootste deel van haar dagelijks menu bestaat uit vers of gedroogd gras.

Als de koeien in de wintermaanden, binnen staan krijgen ze ook gras. Alleen is dit gras eerder in het jaar gemaaid, gedroogd en verpakt. Dit heet kuilgras. Naast deze twee soorten gras eten koeien ook nog snijmaïs. Gras en maïs zijn het belangrijkste voer voor de koe en wordt ook wel ruwvoer genoemd. Om ervoor te zorgen dat de koeien sterk blijven, krijgen ze ook nog ongeveer 5 kilo krachtvoer per dag. Dit zit vaak in brokjes en wordt ook wel biks genoemd. In totaal bestaat dit uitgebreide menu uit wel 60 kilo per dag! Een koe eet ook veel restproducten van de voedingsmiddelenindustrie. In de brokken zit bijvoorbeeld het pulp van citroenen en sinaasappels. Koeien krijgen als onderdeel van hun menu ook etensresten van de aardappelfabriek of de bierbrouwerij. Dat zijn gezonde etensresten voor koeien. Zo helpen boeren mee om voedselverspilling te voorkomen.

Het voer wat gekocht wordt is VLOG gecertificeerd. De afkorting VLOG staat voor Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik. Voor melkveehouders houdt dit in dat de melkkoeien geen voer mogen eten waarin zich Genetisch geModificeerde Organismen bevinden, zoals dat bijvoorbeeld kan voorkomen in soja dat buiten Europa is geteeld. Vers gras en zelf geteeld ruwvoer is allemaal GMO-vrij.

 

Over ons

Even voorstellen

Wij zijn de familie Bakker. Sinds vele generaties werken wij op de boerderij. In 2007 is een nieuwe boerderij gebouwd op een andere locatie op ons land.

Familie bedrijf sinds ....

In 2007 bouw nieuwe boederij in Hollandscheveld

 

Stagelopen?

Wij hebben regelmatig stagelopers , lijkt het je leuk bij ons stage te lopen stuur dan een mail via het contact formulier op deze website.